AKTIVNOSTI

IZMENJEVALI TEDEN
Izmenjevalni teden je odličen način za spoznavanje tujih odborov IAAS in njihove države. Izmenjava poteka po principu dam-daš. To pomeni, da se naši člani udeležijo izmenjave v državah, katerih člane smo pred tem gostili v Sloveniji in obratno. Gostitelji izberemo temo programa, poskrbimo za prehrano, prenočišče in organiziramo pester strokovno-zabavni program. Udeleženci programa plačajo le potne stroške in včasih minimalno kotizacijo.

Izmenjevalni teden v Sloveniji 2016


TRADE FAIR

Trade Fair je mednarodna večerja, na kateri vsaka država predstavi svoje tradicionalne jedi in pijačo. Po večerji sledi zabava, med katero poskušamo čim bolj neopazno izmaknit zastavo tujem odboru. 😀

Izmenjevalni teden v Sloveniji 2016


SVETOVNI IAAS KONGRES

Svetovni kongres (WoCo) je letno srečanje upravnega organa IAAS. Sestavljen je iz generalne skupščine in seminarja. Tega srečanja se udeležijo člani iz celega sveta. Organiziran je v juliju in avgustu ter traja tri tedne.

Svetovni kongres (Italija, Belgija, Nizozemska, Švica) 2015 


EVROPSKI IAAS KONGRES
Evropski kongres (EDM) poteka vsako leto v času novega leta. Ukvarjajo se s pomembnimi tematskimi vprašanji, delavnicami za vodenje in poletnega poročila delovanja društva. Podobni dogodki potekajo tudi na ostalih kontinentih oz. regijah.
EDM 2016 v Zagrebu 


MOTIVACIJSKI VIKEND

Na motivacijskih vikendih potekajo različne delavnice zvečer pa sledi tematska zabava. Motivacijski vikend že tradicionalno poteka vsako pomlad v sodelovanju z društvom IAESTE.

Motivacijski vikend 2016


EXCO

ExCo je srečanje koordinatorjev praks z vsega sveta. Strokovne prakse (Expro) so že leta hrbtenica IAAS-a. Omogočajo, da študenti pridobijo praktične izkušnje z izvajanjem pripravništva v organizaciji, na kmetiji ali v podjetju v tujini. Udeleženec si z bivanjem v tujini širi obzorja in pridobiva neprecenljive izkušnje s svojega strokovnega področja.

Srečanje koordinatorjev praks na Dunaju 2017


PREDAVANJA/DELAVNICE NA BF IN SODELOVANJE Z DRUGIMI DRUŠTVI


Delavnica grafičnega oblikovanja 2014

ŽE(L)JNI ZNANJA? IAAS ČASTI!

Gre za enoletni projekt, v sklopu katerega smo izvedli naslednje delavnice:

  • Znanstveno filmski večer na temo Aralskega jezera s predavateljem prof. dr. Mihaelom Jožefom Tomanom. Dogodek je bil odprt za vse. Udeležilo se ga je okoli 90 ljudi, večinoma študentov naravoslovnih smeri.
  • Delavnica PsihoMOČ – pisanje motivacijskega pisma in življenjepisa s trenerko Tino Kastelic iz Društva študentov psihologije (DŠPS). Dogodek je bil odprt za študente Biotehniške fakultete, kot tudi za vse ostale. 
  • Sushi delavnica po študentsko je pripravila študentka Simona Ribizel v sodelovanju s študenti iz Društva študentov živilstva in prehrane (DŠŽP).
  • Excel delavnica, ki jo je vodil Domen Rode iz društva EESTEC (evropsko združenje študentov elektrotehnike in računalništva).
  • Delavnica prve pomoču v sodelovanju z Društvom študentov medicine.
  • Google drive delavnica z EESTEC. 
  • Delavnica Flow  v sodelovanju z DŠP (Društvo študentov psihologije) 

Delavnica prve pomoči v sodelovanju z Društvom študentov medicine 2016 

Delavnica Flow 2015